Onko teillä tullut koskaan tilanne, jossa tulee jotenkin sellanen polttava tarve vaan törsätä rahaa. En tiedä mistä se oikein alkaa, jostakin se tunne vaan kasvaa ja kasvaa. Sitä pystyy kyllä hillitsemään, ei siinä mitään, mutta välillä se on kyllä tosi voimakas. Epäilen että se liittyy jotenkin siihen, että on joku huonompi olotila ja sitä yrittää sitten paikata ja korjata ostoksilla ja rahan käytöllä. Ite ainakin tunnen usein oloni paremmaksi shoppailun jälkeen, joka ei kyllä oo mikään terveellisin keino parantaa olotilaansa.

Mulla on ollut tää juttu jo kauan. Muistan jo teininä kuinka tykkäsin hengailla kaupoilla, ja käyttää ne vähäiset pennoset usein johonkin suoraan sanoen melko turhaan kamaan. Tärkeämpää oli välillä melkein se ostaminen. ei niinkään se mitä osti. Voitte varmaan uskoa, että oon joskus joutunut melkoisiin rahavaikeuksiin tän takia, mutta onneksi oon aina päässy takaisin tolpilleni lopulta.

Se on silleen jännä, et joskus voi olla pitkiäkin aikoja kun tää ongelma ei oo ollenkaan ajankohtainen. Sitten se saattaa kuitenkin syöksyä kimppuun ihan yllättäen ja tosi voimakkaasti, ihan kuin aivan puun takaa. Onko teillä muilla ikinä tällästä? Vaikea uskoa, että olisin ainoa.

julkinenkuva.jpg

Lol tää valmis ilmaiskuva. Vähän ton näkönen ilme päällä oon joskus shoppailun aikana xD

Nettikin on tän suhteen monesti aika paha. Ostosten tekeminen on melkein liian helppoa, ja seurauksena on vain numeroiden lähteminen pankkitililtä, joka ei tunnu niin konkreettiselta kuin käteisellä maksaminen. Joskus mulla oli jakso, jolloin ostin kaikkea vain käteisellä, kun yritin just tehdä siitä oikeasti tuntuvaa kulutusta. Toimii toi jonkin verran, mutta se on aika rasittavaa aina kantaa käteistä ja vaihtorahaa mukanaan, ja nostella koko ajan lisää pankkiautomaateilta.

Jotenkin musta tuntuu, että aika moni nykyään elää ainakin jossain välissä yli rahojensa. Vaikka noiden pikavippienkin piti kuolla pois 2013, tuntuu että ne ovat vain suositumpia kuin koskaan ennen. Kun kattoo miten monta noita pikavippifirmojakin nykyään on, niin ei ainakaan mee tällä alalla huonosti. Joku niitä lainoja ottaa, ja musta tuntuu että aika moni suomalainen salaa niitä aina välillä käyttää. Itekkin oon kerran ottanut pikavipin, mutta pelkään niin paljon ottaa enään uudestaan että oon pysynyt niistä onneksi erossa.

En kai oo ainoa rahojen kanssa kamppaileva shoppailuaddikti? Onko täällä joitakin muita samantyylisiä?